The Wood Centre

Van oude pallets maak je iets nieuws met een retro-look. Dat is erg in. Ondertussen ben je met allerlei rekenzaken bezig (meten, vermenigvuldigen, verhoudingen, etc.) En het leuke is dat je dat eigenlijk haast niet door hebt. Lekker technisch bezig zijn.

Green planet

Duurzaamheid, dat is een woord dat je vaak hoort tegenwoordig. Je gaat oud papier recyclen, maar niet alleen papier. Je kunt met dat papier nog veel meer leuke dingen doen.

Candlelight

Kaarsen brengen altijd een gezellige sfeer, maar hoe maak je nou eigenlijk kaarsen. Je leert het tijdens deze workshop. Een oude ambacht maar nog steeds actueel.

Salt & Pepper

Voorbereiden, hakselen, snijden, braden, koken, het hoort allemaal bij werken in de keuken. Als je alles in de juiste verhouding doet is het ook nog erg lekker. Met zijn allen lekker aan het kokkerellen.

When my guitar gently weeps

Zes snaren en een houten kast, daar maak je wonderschone klanken mee. Gitaar spelen is niet eenvoudig. Je maakt even kennis met dit mooie snaarinstrument. Misschien ontdek je wel dat dit echt jou ding is en ga je op gitaarles.

Ezelsoren

‘Books are a joy for life’ Je bent bezig met lezen en boeken. Wat vind jij leuk om te lezen? Een ontdekkingstocht naar jouw favoriete verhalen.

Knappe Knopen

Een workshop rond visserij en scheepvaart. De kinderen leren knopen leggen, netten boeten en leren over het leven op zee. Ook bezoeken ze de visafslag om te kijken hoe het daar reilt en zeilt.

Filosoferen kun je leren

Nadenken over vragen die soms zomaar bij je op komen. Met elkaar in gesprek en daarbij je gedachten de vrije loop laten, vaak ook even buiten de geijkte kaders.

Eigen huis en tuin

Lekker buiten zijn, waar alles groeit en bloeit, je leert over de jaargetijden en hun kenmerken. Vieze handen krijgen is niet erg en samen bouwen we aan een mooie beleeftuin bij de school.

Get the picture

Foto’s maken en bekijken. Wat is het juiste plaatje? Hoe zit dat met licht en belichting, in en uitzoomen. Hoe bewerk je je foto’s. Maar maak ook de juiste uitsnede van je mooiste foto.

Kunstige Kunsten

Creativiteit in de breedste zin van het woord. Met verf kun je van alles. Je kunt ook overal op schilderen. Anders kijken naar kleuren en vormen en iets kunstigs creëren, daar ben je mee bezig.

Crea & Stitch

Met stof, vilt, naald en draad aan de slag. Maak je favoriete knuffel, een mooi kussen, of gewoon iets moois wat in je opkomt. Het fijne handwerk.

All about history

Wat is er eigenlijk rond de tweede wereldoorlog gebeurd hier in Harlingen. Aan de hand van de bekende ‘struikelstenen’ leer je over dit soms best moeilijke en onbegrijpelijke verhaal.

Express Yourself

Wie ben jij, waar sta je en waar sta je voor. Laat het maar zien met spel, maar ook op een beeldende manier. De vrolijke dingen komen aan de orde, maar ook wat misschien niet zo gemakkelijk is, leer jezelf en anderen kennen.

Kansen zien en laten zien

Wat is een ondernemer en een onderneming? Wat moet je doen als ondernemer om je bedrijf tot een succes te maken.
Een lokale ondernemer neemt je mee in zijn verhaal en daarna ga je zelf als ondernemer creatief aan de slag.

语言课 Yǔyán kè

China is een belangrijke speler op de wereldeconomie. Je leert over de Chinese taal, hoe werkt dat eigenlijk met al de karakters. Ondertussen heb je het over een stukje cultuur.