Actueel

Vanwege de privacy van onze leerlingen vindt u op deze pagina een selectie van ons nieuws, waarbij we slechts één foto per artikel tonen. Als ouder van onze leerlingen kunt u terecht op MijnSchool. Daar vindt u - wanneer u bent ingelogd - het laatste nieuws, de agenda en andere actuele zaken. 

februari, Blije kindergezichten bij de start

Na bijna acht weken dicht te zijn geweest vanwege corona, zijn leerlingen, leerkrachten en pedagogisch medewerkers van ikc Prins Johan Friso maandag 8 februari weer van start gegaan.  Vanwege het winterse weer bleven de andere IKC’s in Harlingen nog dicht.

Alle leraren zijn veilig op school gekomen. Veel waardering voor leerlingen, ouders en medewerkers om meestal lopend te komen. Wij zijn blij dat de meeste ouders het besluit om toch open te gaan positief hebben opgepakt.

februari, 40 jaar werkzaam in het onderwijs

Meester Sietse is deze week 40 jaar werkzaam in het onderwijs. Een mijlpaal om niet zo maar voorbij te laten gaan. Een bijzondere gebeurtenis in een bijzondere tijd. Door zijn collega's in de bloemetjes gezet en uit handen van onze bestuurder mocht meester Sietse een envelop met inhoud in ontvangst nemen.

Veertig jaar geleden is meester Sietse zijn loopbaan in het onderwijs begonnen aan de toenmalige Schefferschool. Zijn hulp werd ingeroepen om les te geven aan een groepje Vietnamese vluchteling.  Het beviel hem zo goed in Harlingen dat hij altijd is gebleven. Na ongeveer 18 jaar volgde de overstap naar de Constantijn Christofschool. Een korte tussenstop om na een klein jaar het team van de Prins Johan Frisoschool versterken. 

 

november, Sponsorkind Huerlan

Iedere maand spaart een groep geld bijeen voor ons sponsorkind Huerlan. Tijdens deze maand is er in de groep extra aandacht voor het leven van kinderen in gebieden die onze hulp hard nodig hebben. Huerlan is geboren op 19 januari 2011 en hij woont in Colombia bij zijn vader. Zijn moeder is overleden. Huerlan zit nu in groep 3 en zijn favoriete activiteit is spelletjes doen. Thuis spreken ze Spaans en samen met zijn vader woont hij in een huis met een onverharde vloer, een dak van golfplaten en muren van hout.

februari

20 Voorjaarsvakantie

april

2 Goede Vrijdag en Pasen

mei

1 Meivakantie
22 Pinksteren

juli

10 Zomervakantie