Actueel

Vanwege de privacy van onze leerlingen vindt u op deze pagina een selectie van ons nieuws, waarbij we slechts één foto per artikel tonen. Als ouder van onze leerlingen kunt u terecht op MijnSchool. Daar vindt u - wanneer u bent ingelogd - het laatste nieuws, de agenda en andere actuele zaken. 

april, Sail a Fure

Binnenkort zeilt het vrachtschip de Vrijbuiter Harlingen binnen met een lading hout uit Zaandam.
Leerlingen van groep 5b beschilderen hiervoor onder leiding van Lucie van Kunstcollectief een bijzonder zeil voor de Vrijbuiter. 

april, Nationale Buitenlesdag

Meerdere groepen hebben meegedaan met de Nationale Buitenlesdag.
Een impressie van groep 7:
Dat wilden wij met groep 7 ook graag beleven. Nadat we op onze Chromebooks hadden gezocht naar de begrippen stoepplantjes en biodiversiteit trokken we naar de voetbalkooi en naast liggend parkje. 

april, Ontdekkist over biodiversiteit

Wethouder Harry Boon overhandigde samen met Agnes Bakker van IVN Natuureducatie de ontdekkist over biodiversiteit aan IKC Prins Johan Friso. Hiermee leren kinderen over de biodiversiteit rondom school door zelf te gaan onderzoeken en ontdekken. 

Wethouder Harry Boon: “We willen onze inwoners helpen en stimuleren om hun omgeving te vergroenen. Hiervoor is bewustwording nodig. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom ben ik erg enthousiast over deze ontdekkist van IVN Natuureducatie. Hij is speciaal ontwikkelt om meer te leren over biodiversiteit en om er ook zelf mee aan de slag te gaan.”

februari, Blije kindergezichten bij de start

Na bijna acht weken dicht te zijn geweest vanwege corona, zijn leerlingen, leerkrachten en pedagogisch medewerkers van ikc Prins Johan Friso maandag 8 februari weer van start gegaan.  Vanwege het winterse weer bleven de andere IKC’s in Harlingen nog dicht.

Alle leraren zijn veilig op school gekomen. Veel waardering voor leerlingen, ouders en medewerkers om meestal lopend te komen. Wij zijn blij dat de meeste ouders het besluit om toch open te gaan positief hebben opgepakt.

november, Sponsorkind Huerlan

Iedere maand spaart een groep geld bijeen voor ons sponsorkind Huerlan. Tijdens deze maand is er in de groep extra aandacht voor het leven van kinderen in gebieden die onze hulp hard nodig hebben. Huerlan is geboren op 19 januari 2011 en hij woont in Colombia bij zijn vader. Zijn moeder is overleden. Huerlan zit nu in groep 3 en zijn favoriete activiteit is spelletjes doen. Thuis spreken ze Spaans en samen met zijn vader woont hij in een huis met een onverharde vloer, een dak van golfplaten en muren van hout.

mei

1 Meivakantie 1 t/m 16 mei

juli

10 Zomervakantie 10 juli t/m 22 augustus

mei

22 Pinksteren 22 t/m 24 mei

juni

4 Vergader-/administratiedag

juli

9 Dag voor zomervakantie

oktober

16 Herfstvakantie 16 oktober t/m 24 oktober

december

25 Kerstvakantie 25 december t/m 9 januari

februari

19 Voorjaarsvakantie 19 t/m 27 februari

april

15 Pasen 15 t/m 18 april
23 Meivakantie 23 april t/m 8 mei

mei

26 Hemelvaart 26 en 27 mei

juni

6 Pinksteren - vrije dag

juli

16 Zomervakantie 16 juli t/m 28 augustus