Actueel

Vanwege de privacy van onze leerlingen vindt u op deze pagina een selectie van ons nieuws, waarbij we slechts één foto per artikel tonen. Als ouder van onze leerlingen kunt u terecht op MijnSchool. Daar vindt u - wanneer u bent ingelogd - het laatste nieuws, de agenda en andere actuele zaken.

8 maart, Gekke haren dag 20 maart

In 2023 bestaat onze school 50 jaar!

De gekke haren dag kan alvast in de agenda. 

23 februari, Omrop Fryslan: In 'Binnenbos' yn Harns: op dizze skoalle wurde de lokalen hieltyd griener

IVN Natuureducatie hat in inisjatyf opset om mear planten yn skoallen te krijen. Dat sa'n grien klasselokaal in positive ynfloed op learlingen en har prestaasjes hat, fernimme se op IKC Prins Johan Friso yn Harns.
Learlingen plantsje de bosk sels oan, fersoargje de planten en leare de stekjes op te kweken. 

https://www.omropfryslan.nl/fy/nijs/1196154/in-binnenbos-yn-harns-op-dizze-skoalle-wurde-de-lokalen-hieltyd-griener

23 februari, Kyara en Bora Schoolzwemkampioen

Meerdere leerlingen van IKC Prins Johan Friso namen deel aan de schoolzwemkampioenschappen in het Derde Haad van Harlingen. Vrije slag, rugslag en estafette kwamen allemaal voorbij. Deze prachtige middag werd afgesloten met een fun-estafette waar de kinderen samen met een opblaasdier zo snel mogelijk van de ene naar de andere kant moesten zwemmen. 

18 januari, Start feestjaar 50 jaar Prins Johan Frisoschool

Een verzoek van het bestuur van de schoolvereniging voor Christelijk Nationaal Onderwijs in juni 1968 aan de Gemeente Harlingen betekende de start om te komen tot de bouw van een 2e Christelijke school in het Oosterpark.
Op 13 augustus 1973 gaat de school van start in twee noodgebouwen met in totaal 133 leerlingen. (1e t/m 5e leerjaar)

Anno 2023 ziet de toekomst van IKC Prins Johan Frisoschool er veel belovend uit. In de afgelopen 50 jaar zijn uitgegroeid tot een Integraal Kind Centrum. Voor- en Naschoolse opvang, Kinderopvang, Peuteropvang en Basisonderwijs zijn samen de gebruikers van een prachtig gebouw.

14 september, Herlan ons sponsorkind

Herlan is een jongen van 11 jaar en is geboren op 19 januari 2011. Hij woont in Colombia in het kustgebied.
Zijn moeder is een aantal jaar terug helaas overleden en Herlan woont daarom bij zijn vader. 

Gedurende 4 weken zamelt een basisgroep  geld in waarmee we Herlan ondersteunen. De groepsleerkracht informeert de ouders over de actie via een bericht op Ouderportaal.