Actueel

Vanwege de privacy van onze leerlingen vindt u op deze pagina een selectie van ons nieuws, waarbij we slechts één foto per artikel tonen. Als ouder van onze leerlingen kunt u terecht op MijnSchool. Daar vindt u - wanneer u bent ingelogd - het laatste nieuws, de agenda en andere actuele zaken. 

september, TOP-Arrangement gaat weer van start

Het TOP-Arrangement is het speciale  activiteitenprogramma voor alle kinderen van ons Kindcentrum. Het vindt plaats aansluitend aan de schooltijden. Het programma brengt kunst, cultuur, natuur en sport dichtbij uw kind.

 

U kunt uw kind nu inschrijven voor de volgende Arrangementen:

 

Theaterles van Jeugdtheaterschool Noorderwind (groep 5 t/m 8)

juni, Nieuw technieklokaal

Verstopt achter IKC prins Johan Friso staat een kleine, nette loods. Binnenin bevindt zich het gloednieuwe technieklokaal van de school. Langs de wanden staan werkbanken en kasten vol zaagmachines, tangen, soldeerbouten, elektronica, lijmklemmen en doosjes met onderdelen. Twee groepjes kinderen zijn druk in de weer.

Piet de With is één van de drijvende krachten achter het project: ‘Samen met collega Eedse de Vries kwam ik op het idee om een technieklokaal te bouwen, naar Scandinavisch voorbeeld.
Vooraf hoopten de beide leerkrachten op sponsoring en hulp van ouders, maar het resultaat van hun verzoeken overtrof alle verwachtingen: De With: ‘We zijn begonnen met een sponsoractie, waarna ouders hielpen het gebouw in elkaar te zetten. Daarna steunden allerlei bedrijven ons met een bijdrage of in natura. Daardoor hebben we nu alles wat we ons kunnen wensen. Goed gereedschap voor houtbewerking, voldoende soldeerbouten, onderdelen voor robotica, maar bijvoorbeeld ook materiaal om schakelingen te bouwen en lesmateriaal voor pneumatiek.’

juni, Wij hebben ongelofelijke haast

Maak plaats, maak plaats, maak plaats. Want de jongens en meisjes van de peuteropvang van ikc Prins Johan Friso willen nog slechts één ding, fietsen. Zodra het weer mooi is – en dat is het gelukkig deze week – willen ze naar buiten. Daar wachten nieuwe rode loopfietsjes in allerlei gekke modellen op hen. 

oktober

16 Herfstvakantie 16 oktober t/m 24 oktober

december

25 Kerstvakantie 25 december t/m 9 januari

februari

19 Voorjaarsvakantie 19 t/m 27 februari

april

15 Pasen 15 t/m 18 april
23 Meivakantie 23 april t/m 8 mei

mei

26 Hemelvaart 26 en 27 mei

juni

6 Pinksteren - vrije dag

juli

16 Zomervakantie 16 juli t/m 28 augustus