Actueel

Vanwege de privacy van onze leerlingen vindt u op deze pagina een selectie van ons nieuws, waarbij we slechts één foto per artikel tonen. Als ouder van onze leerlingen kunt u terecht op MijnSchool. Daar vindt u - wanneer u bent ingelogd - het laatste nieuws, de agenda en andere actuele zaken. 

juli, De vakantie kan beginnen....

Na een druk schooljaar is het tijd om op te laden. We kunnen weer nieuwe energie bijtanken door te genieten van de Tall Ships in Harlingen of ergens met onze voeten in een zwembad te bungelen. 

juli, Juf Tineke Munniksma gaat met pensioen

Na meer dan twintig jaar leerkracht  te zijn geweest op IKC Prins Johan Friso gaat juf Tineke Munniksma met pensioen. Op donderdag 7 juli hadden leerlingen en leerkrachten een geslaagde feestdag van en met onze juf Tineke.

Na eerst enige jaren werkzaam te zijn geweest op de Steatlansskoalle in Tzum kwam juf na enige jaren van onderbreking in 2000 als invalleerkracht op cbs Prins Johan Friso in Harlingen. Van daaruit is juf Tineke in 2001 benoemd als vast teamlid. Vooreerst in de groepen 1 en 2. Hier lag duidelijk haar voorkeur. Later heeft ze ook met veel plezier les gegeven in de groepen 3 t/m 5.

maart, Grote Rekendag

Woensdag 30 maart deden de kinderen mee aan de nationale grote rekendag. Een dag die volledig in het teken van rekenen staat. Dit jaar gingen de kinderen met het thema bouwavonturen aan de slag. Na een gezamenlijke opening gingen alle groepen uiteen. 

 

In groep 1/2 ontwierpen en bouwden de kinderen een dierentuin. De groepen 3, 4 en 4/5 kropen in de huid van de architect, zij keken naar verschillende gebouwen en zijn ook zelf druk aan het bouwen geweest. Ook groep 5 kroop in de huid van de architect, zij moesten ontdekken wat de juiste maat is voor een speelhuisje, om deze daarna op schaal in te richten. 

maart, Hoge opkomst bij Friso-verkiezing

In kleine groepjes druppelen kiesgerechtigde kinderen dinsdagochtend het Stembureau van ikc Prins Johan Friso binnen. Daar worden zij ontvangen door de leden van het stembureau, Dimalat, Jurre, Aymee en Jesse. De vier nemen hun taken uitermate serieus. Er zijn zelfs regels voor het Stembureau. Dat maar een persoon in het stemhokje mag staan bijvoorbeeld. Of dat je maar een vakje op het stembiljet rood mag kleuren én dat je alleen zelf mag bepalen op wie je stemt.


De verkiezingen gaan dan ook ergens over. De partij die wint krijgt een budget van 500 euro om iets op het kindcentrum nog mooier of beter te maken. Daarvoor voerden maar liefst 14 partijen uit de groepen 6, 7 en 8 deze week campagne. Partij G.V.N is bijvoorbeeld Goed Voor Natuur. En op S.V.E. stem je wanneer je op vrijdag spelletjes wilt spelen. Wie een basketbalveld op het plein wil stemt Pbd.

 

juli

16 Zomervakantie 16 juli t/m 28 augustus