Actueel

Vanwege de privacy van onze leerlingen vindt u op deze pagina een selectie van ons nieuws, waarbij we slechts één foto per artikel tonen. Als ouder van onze leerlingen kunt u terecht op MijnSchool. Daar vindt u - wanneer u bent ingelogd - het laatste nieuws, de agenda en andere actuele zaken.

december, Opzoek naar: Kleding en speelgoed voor de kerstmarkt

november, IKR-Raad - wat is dat en wat doet dat?

De IKC-Raad is de medezeggenschapsraad/Oudercommissie van IKC Prins Johan Friso. Ouders, leerkrachten, medewerkers van de BSO, Peuters en Kinderopvang en de directie vergaderen meerdere keren per jaar over beleid en over geld. Nou ja, niet zo veel over geld, want daar heeft de IKC-Raad niet zo veel over te zeggen. Het vaststellen van de ouderbijdrage en de prijs van het schoolreisje, daar hebben we wat over te zeggen, maar hoe veel geld er is om leerkrachten te betalen, daar gaan wij niet over. En waar het schoolreisje naar toe gaat, dat is ook niet aan ons, maar aan het leerkrachtenteam.

oktober, Jochem Myjer

Jochem Myjer heeft voorgelezen op IKC Prins Johan Friso. 
Onder begeleiding van een echte beveiliger is het nieuwe boek in een speciale kist naar school gebracht. Na drie vragen van Jochem, om even te checken of wij echt wel Gorgelfans waren mocht Noraiz de kist openen. Waarna Jochem prachtig heeft voorgelezen uit zijn nieuwe boek. 
 

Foto: Joachim de Ruijter

september, Herlan ons sponsorkind

Herlan is een jongen van 11 jaar en is geboren op 19 januari 2011. Hij woont in Colombia in het kustgebied.
Zijn moeder is een aantal jaar terug helaas overleden en Herlan woont daarom bij zijn vader. 

Gedurende 4 weken zamelt een basisgroep  geld in waarmee we Herlan ondersteunen. De groepsleerkracht informeert de ouders over de actie via een bericht op Ouderportaal.  

maart, Grote Rekendag

Woensdag 30 maart deden de kinderen mee aan de nationale grote rekendag. Een dag die volledig in het teken van rekenen staat. Dit jaar gingen de kinderen met het thema bouwavonturen aan de slag. Na een gezamenlijke opening gingen alle groepen uiteen. 

 

In groep 1/2 ontwierpen en bouwden de kinderen een dierentuin. De groepen 3, 4 en 4/5 kropen in de huid van de architect, zij keken naar verschillende gebouwen en zijn ook zelf druk aan het bouwen geweest. Ook groep 5 kroop in de huid van de architect, zij moesten ontdekken wat de juiste maat is voor een speelhuisje, om deze daarna op schaal in te richten. 

maart, Hoge opkomst bij Friso-verkiezing

In kleine groepjes druppelen kiesgerechtigde kinderen dinsdagochtend het Stembureau van ikc Prins Johan Friso binnen. Daar worden zij ontvangen door de leden van het stembureau, Dimalat, Jurre, Aymee en Jesse. De vier nemen hun taken uitermate serieus. Er zijn zelfs regels voor het Stembureau. Dat maar een persoon in het stemhokje mag staan bijvoorbeeld. Of dat je maar een vakje op het stembiljet rood mag kleuren én dat je alleen zelf mag bepalen op wie je stemt.


De verkiezingen gaan dan ook ergens over. De partij die wint krijgt een budget van 500 euro om iets op het kindcentrum nog mooier of beter te maken. Daarvoor voerden maar liefst 14 partijen uit de groepen 6, 7 en 8 deze week campagne. Partij G.V.N is bijvoorbeeld Goed Voor Natuur. En op S.V.E. stem je wanneer je op vrijdag spelletjes wilt spelen. Wie een basketbalveld op het plein wil stemt Pbd.