Actueel

Vanwege de privacy van onze leerlingen vindt u op deze pagina een selectie van ons nieuws, waarbij we slechts één foto per artikel tonen. Als ouder van onze leerlingen kunt u terecht op MijnSchool. Daar vindt u - wanneer u bent ingelogd - het laatste nieuws, de agenda en andere actuele zaken. 

mei, Open dag 1 juni 10.00 - 15.00 uur

Op ikc Prins Johan Friso en ikc het bAken is iedereen van harte welkom op onze open dag op woensdag 1 juni van 10.00 uur tot 15.00 uur. 

Wij hebben alle groepen voor u open; van kinderdagverblijf, peuteropvang en groep 1 tot en met 8. Zo kunt u kijken op onze opvang en onderwijs. 

mei, Avond-4-daagse

Vier avonden achtereen trok een haast eindeloze stoet kinderen en volwassenen door Harlingen. Geoefende wandelaars waagden zich aan 10 of zelfs 15 kilometer, de jongsten hadden al een flinke kluif aan 5 kilometer. Onder de 700 deelnemers en 300 begeleiders was een flinke afvaardiging van ikc Prins Johan Friso, de enige school uit Harlingen die nog met de meerdaagse wandeltocht meeloopt. 

maart, Grote Rekendag

Woensdag 30 maart deden de kinderen mee aan de nationale grote rekendag. Een dag die volledig in het teken van rekenen staat. Dit jaar gingen de kinderen met het thema bouwavonturen aan de slag. Na een gezamenlijke opening gingen alle groepen uiteen. 

 

In groep 1/2 ontwierpen en bouwden de kinderen een dierentuin. De groepen 3, 4 en 4/5 kropen in de huid van de architect, zij keken naar verschillende gebouwen en zijn ook zelf druk aan het bouwen geweest. Ook groep 5 kroop in de huid van de architect, zij moesten ontdekken wat de juiste maat is voor een speelhuisje, om deze daarna op schaal in te richten. 

maart, Hoge opkomst bij Friso-verkiezing

In kleine groepjes druppelen kiesgerechtigde kinderen dinsdagochtend het Stembureau van ikc Prins Johan Friso binnen. Daar worden zij ontvangen door de leden van het stembureau, Dimalat, Jurre, Aymee en Jesse. De vier nemen hun taken uitermate serieus. Er zijn zelfs regels voor het Stembureau. Dat maar een persoon in het stemhokje mag staan bijvoorbeeld. Of dat je maar een vakje op het stembiljet rood mag kleuren én dat je alleen zelf mag bepalen op wie je stemt.


De verkiezingen gaan dan ook ergens over. De partij die wint krijgt een budget van 500 euro om iets op het kindcentrum nog mooier of beter te maken. Daarvoor voerden maar liefst 14 partijen uit de groepen 6, 7 en 8 deze week campagne. Partij G.V.N is bijvoorbeeld Goed Voor Natuur. En op S.V.E. stem je wanneer je op vrijdag spelletjes wilt spelen. Wie een basketbalveld op het plein wil stemt Pbd.

 

mei

26 Hemelvaart 26 en 27 mei

juni

6 Pinksteren - vrije dag

juli

16 Zomervakantie 16 juli t/m 28 augustus