">

2023   -    50 jaar Prins Johan Frisoschool

Een verzoek van het bestuur van de schoolvereniging voor Christelijk Nationaal Onderwijs in juni 1968 aan de Gemeente Harlingen betekende de start om te komen tot de bouw van een 2e Christelijke school in het Oosterpark.

Op 13 augustus 1973 gaat de school van start in twee noodgebouwen met in totaal 133 leerlingen. (1e t/m 5e leerjaar)

 

">

Feestcommissie is op zoek naar………..

De feestcommissie is op zoek naar foto’s en filmmateriaal van de afgelopen 50 jaar Frisoschool. Wij willen graag gebruik maken van beschikbare materialen om zo het fotoboek en de pagina ’50 jaar Friso’ te vullen.

Wellicht weet je ook nog het verhaal bij de foto of er was een bijzondere ervaring / belevenis die nog bij je opkomt.

Foto’s, filmpjes of verhalen mag je mailen naar: pjf@cbo-nwf.nl   

Graag naam en jaar vermelden.

">

Aanmelden Reünie op 23 september 2023

Tijd voor een feestje. In 2023 bestaat de Prins Johan Frisoschool 50 jaar! Hét moment om na 25 jaar opnieuw een reünie te organiseren.

Een feest voor oud-leerlingen en (oud-)leerkrachten. Met elkaar hopen we terug te blikken en ervaringen uit te wisselen op 23 september 2023 vanaf 13.00 - 17.00 uur. 

Oud-leerlingen en oud-medewerkers kunnen zich nu al aanmelden via de website: pjf50.nl Op deze site is meer informatie te lezen over de reünie.

Er worden diverse activiteiten georganiseerd. Zo is er een expositie van oude foto’s en beelden van de reünie van 1998. Opnieuw met elkaar op de klassenfoto. Dit alles onder het genot van een hapje een drankje. Op de dag van de reünie kun je voordelig in het bezit komen van het jubileumboek over 50 jaar Frisoschool.

">

Teamfoto's

Bekijk hier alle teamfoto's van Prins Johan Friso. (klik hiervoor op de foto)
De eerste foto is van het team in het schooljaar 1974-1975.
De tweede is in 1981 gemaakt. Daarna in volgorde de teamfoto's van 1983 tot heden.

">

Eerste bezoek Sinterklaas Prins Johan Frisoschool

Donderdag 5 december 1973: Klein en groot zat vol spanning op Sint en Piet te wachten. Eindelijk was het dan zover. Rond half twee kwamen Sint en Piet het schoolgebouw binnen. Vrolijke Sint Nicolaas liedjes schalden uit de opgestelde luidsprekers. Vele kindergezichtjes waren tegen de ramen van de klassen gedrukt.
(klik voor meer foto's)

 

">

Laatste schooldag 2005-2006

Op  18 juli 2006 namen leerlingen, leerkrachten en ouders afscheid van de oude school. De schooldeur ging voor de laatste keer op slot. Na een feestelijke dag vertrokken de leerlingen in optocht met hun stoeltjes naar de tijdelijke huisvesting in de oude Prins Willem Alexanderschool en de Constantijn Christofschool in de stad